Abraham versiering

50 jaar. Een mijlpaal! Verras de jarige met de leukste (en grappige) decoratie. Voor binnen, maar ook voor buiten. Natuurlijk mag de pop in de tuin ook niet ontbreken. Neem hieronder een duik in onze feestartikelen voor de kersverse Abraham. Vandaag besteld is morgen al in huis.

Abrahampop in de tuin

Een verjaardag kleed je meestal al aan met leuke opvallende decoratie. Maar als je Abraham ziet, is dat misschien nog wel meer het geval. Zeker buiten. Daar zet je natuurlijk een Abrahampop neer. Want een pop is meestal het eerste waar je aan denkt als iemand een halve eeuw oud is geworden. Heb je al een pop? Dan kun je bij ons nog voor verdere aankleding shoppen, zoals een leuke bolhoed of een masker van Abraham. Heb je nog geen pop? Dan kun je deze bij ons uitzoeken en zelf opvullen met bijvoorbeeld stro of kranten.

En om nog duidelijker te maken dat er bij jullie thuis de mooie leeftijd van 50 heeft bereikt, kun je ook nog een straatbanier plaatsen of een megavlag aan de gevel hangen.


Opvallende feestdecoratie voor binnen

Verder hebben we natuurlijk ook een prachtige collectie om (goedkoop) de feestruimte binnen te versieren. Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het: huldeborden, markeerlinten of folieballonnen met groot ‘50’ erop. Kies en combineer er dus rustig op los. Je wordt maar één keer 50.


Oorsprong van Abraham zien

Hoewel het niet helemaal zeker is, komt het zien van Abraham vermoedelijk uit de Bijbel. Uit het evangelie van Johannes (8:57) om specifiek te zijn. De Joden zeiden tegen Jezus: ‘U bent nog geen vijftig en u zou Abraham gezien hebben?’. Abraham zou ver voor Jezus hebben geleefd, dus ze konden elkaar nooit hebben ontmoet.
Sinds de jaren 50 (toevallig!) gebruiken we Sarah als de vrouwelijke variant van Abraham. In de Bijbel waren Abraham en Sarah man en vrouw.